jueves, 18 de septiembre de 2008

¿queixar-se dignifica?

Des de que llegeixo els comentaris que deixa la gent als diaris digitals he observat que hi ha un mínim denominador comú en el que molts s'agafen. Normalment és gent que estàn en desacord amb l'objecte de la notícia o entrevista. Allà en el que molta gent s'agafa és en que "tal o qual persona no fot brot i cobra una pasta ínfame" "es passeja per la vida i viu del demès, pagar impostos perque 4 puguin viure com reis". Comentaris d'aquest tipus els reben quasi tots els futbolistes, sobretot si porten una temporada de suplents, artistes com Pau Riba i monarques en general.
I jo em pregunto ¿què hi ha darrera aquesta rabia acumulada?, ¿que altres visquin com a tu t'agradaria?,¿ impotència? ¿e et falta la tele de plasma? ¿que et lleves massa d'hora pel matí i ningú t'aplaudeix? que no t'agrada la teva vida? que no ets un d'ells?
Un dels adjectius que més destaca " és un pallasso". Darrera van tots les comentaris del que estàn a favor, que els altres són uns ignorants, que haguessin après a jugar a futbol o que són una amargats i ah...són uns feixistes o espanyolistes o no són catalans dels bons.
En total, zona de debat estèril entre dues maneres de veure, entendre o viure la vida. Esperituals, materialistes, surrealistes, capitalistes, feixistes, independentistes, naturalistes, animistes, socialistes, cientifistes.
Els que es queixen me'ls imagino a la feina llegint el diari digital i despotricant, esperant l'hora d'anar a dinar i riure amb la boca plena del futbolista o artista de turno. Als altres mels imagino exctament igual.

6 comentarios:

moi de tiana dijo...

jo sóc d'aquests
no sé de quins, però d'alguns d'aquests, crec...
pallassos!!

Moni dijo...

Marci, t' oblides dels que no poden veure't feliç. No soporten la idea de que riguis al matí. Sempre tenen una mica de dinamita per donar-te pel cul i saps que faig jo???? ja,ja,ja.

marçal guasch dijo...

ben fet moni. Suposo que en aquesta cultura de valors tant cristians no està gaire ben vist intentar viure sense patir, que no vull dir que no es pateixi, vull dir de no benagloriar-se del patiment.

Irene dijo...

no t'hi escarrassis marci, hi ha gent que no en té mai prou.
sempre volen més i al voler-ne més hi ha un moment en que entres en un procés cíclic de centrifugatge psicològic on ja no és voler sino, necessitar més. I necessitar fa que envegis el que no tens i t'enrabiis de pensar lo afortunats que son alguns.
però només pq algú en algun moment et va fer creure que tu ho necessitaves i ho volies i ...en fin...
ja saps com és la vida, que t'he de dir, no?

Uri dijo...

pobrissons de nosaltrus! Ja ho deia en Raimon.... la vida et dona "penes"

Anónimo dijo...

és com una gran barra lliure de derecho a la pataleta...per cada moment d'insatisfacció, xupito, que és gratis...